Ida Kulawik
Grzyby. Pełnia smaku. 70 przepisów
Oprawa twarda
69,90 zł
Odkryj królestwo grzybów! Grzyby to wyjątkowy składnik kulinarny. Są niesamowicie ...
- Nowość
Pokaż:
Coś nie działa jak powinno? Napisz do nas: pomoc@publicat.pl
Druga część bestsellerowego poradnika o żywieniu niemowląt U malucha na talerzu.
Jak odżywiać dziecko od 1. do 3. roku życia?
Co podawać do jedzenia, by było zdrowe i prawidłowo się rozwijało?
Jakie produkty są wskazane, a jakich lepiej unikać?
Jak radzić sobie z brakiem apetytu u dziecka?
Co gotować maluchowi jesienią i zimą, a co podawać wiosną i latem?
Jak komponować smaczne i pożywne śniadania, obiady oraz kolacje, a co zaproponować na deser?
Porady na temat żywienia małych dzieci wraz z praktycznymi przepisami na smaczne i zdrowe posiłki.
Tamara Chorążyczewska – polonistka, wegetarianka, dziennikarka. Od 2006 roku związana z działem PR Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Od 2000 roku współtworzy Dolnośląski Festiwal Nauki, bo, jak twierdzi – nauka jest ciekawa! Autorka książek popularyzujących zarówno wiedzę potrzebną na co dzień, jak i tę specjalistyczną.
Redaktorka monografii „Immunologia z pasją” wydanej przez Instytut Immunologii i Terapii Doświadczalnej im. Ludwika Hirszfelda (Wrocław 2015). Razem z Małgorzatą Szwed napisała książkę „Jem, piję, żyję. Co jeść – aby nie chorować?”. Finalistka konkursu na opowiadanie Międzynarodowego Festiwalu Kryminałów oraz autorka „Kryminału bardzo ekonomicznego” i książeczki o wrocławskich krasnoludkach.
Współautorka dwóch poradników: „U malucha na talerzu” i „Mniam, mniam maluch je już sam”. Do napisania pierwszej książki skłoniły ją problemy z karmieniem synka, szukanie konstruktywnych, systemowych rozwiązań tych problemów i brak tego typu pozycji książkowych na polskim rynku wydawniczym. Do stworzenia i aktualizacji części merytorycznej poradników zaprosiła lekarzy: onkologa, pediatrę- alergologa, dietetyków. Prywatnie mama nastoletnich już dzieci – Krzysztofa i Ani, którzy byli inspiracją i najlepszymi recenzentami stworzonych przez nią książek. Wykonuje zawód radcy prawnego.
Fot. Julita Skrętkowicz
Odkryj królestwo grzybów! Grzyby to wyjątkowy składnik kulinarny. Są niesamowicie ...
Przyjmij zaproszenie do kuchni sentymentalnej i sięgnij po przepisy z ...
Ulubiona książka wielu pokoleń młodych rodziców w zaktualizowanej formie Karmienie ...
Rozkoszuj się jedzeniem, celebruj kulinarne przyjemności i doświadczaj nowych smaków! ...
Książka prezentuje 25 produktów należących do superżywności i 101 przepisów ...
Zaczynasz swoją przygodę z weganizmem lub innym sposobem żywienia wykluczającym ...
Czy może być coś lepszego niż pachnący, własnoręcznie upieczony chleb ...
Jeśli żyjesz w ciągłym biegu, nie masz zbyt dużo czasu ...
Indie to kraj z bogatymi tradycjami wegetariańskimi, który może pochwalić ...
Zdrowy styl życia nie musi oznaczać rezygnacji z przyjemności kulinarnych. ...
Doświadczasz czasem poczucia wewnętrznej pustki, odczuwasz lęk przed zależnością od ...
Spróbuj swoich sił jako detektyw/detektywka. Czeka na ciebie 40 zagadek ...
Czy wiesz, jaka moc kryje się w drobnych czynnościach? Sprawdź, ...
Co Cię czeka w przyszłości? Czy Twoje marzenia się spełnią? ...
Książka Roku 2024 the British Book Awards Dołącz do detektywa ...
Naucz się rysować słodkie koty, które robią różne zabawne rzeczy. ...
Dojrzewanie jest obowiązkowe i nie zwalnia z niego żadne usprawiedliwienie. ...
Urocze maskotki amigurumi – 50 różnych zabawek do wykonania według ...
Najlepsze książki o rysowaniu teraz także dla dzieci! Poradnik zaznajamia ...
Wszystko o ZIOŁACH i ich zastosowaniu w medycynie naturalnej i ...