Okładka książki Kuchnia na odporność. 101 prostych przepisów

Toby Amidor

Kuchnia na odporność. 101 prostych przepisów

Oprawa miękka
69,90 zł
  • EAN: 9788327126276
  • ISBN: 978-83-271-2627-6
  • Format: 190x254
Pobieramy listę sklepów

Coś nie działa jak powinno? Napisz do nas: pomoc@publicat.pl

OPIS

Książka prezentuje 25 produktów należących do superżywności i 101 przepisów na smaczne, łatwe do przygotowania potrawy z ich wykorzystaniem. Wzmacniają one system odpornościowy i dostarczają organizmowi najważniejszych składników odżywczych, pomagając utrzymać go w doskonałej formie.

Dzięki tej książce zdrowe odżywianie stanie się łatwe, przyjemne i osiągalne dla każdego. Autorka dzieli się wiedzą i doświadczeniem oraz sprawdzonymi sposobami na usprawnienie pracy w kuchni. Proponuje przepisy na dania jednogarnkowe, ekspresowe i nadające się do mrożenia, które pozwolą wzmocnić odporność całej rodziny oraz ograniczyć presję związaną z gotowaniem.

Podstawą tych zdrowych, smacznych i zaskakująco prostych do przyrządzenia potraw jest odpowiedni dobór składników. Mają one działanie przeciwzapalne i właściwości przeciwutleniające, co mobilizuje system immunologiczny do zwalczania wielu chorób oraz dolegliwości zdrowotnych. Każdy posiłek to krok w kierunku lepszej odporności.

6 nawyków, które pobudzą do pracy układ odpornościowy

Utrzymaj układ odpornościowy w doskonałej formie, stosując przepisy z książki „Kuchnia na odporność”. Poznaj 25 produktów, które Ci to ułatwią i wdrażaj zdrowe nawyki. Spraw by każdy posiłek był krokiem w kierunku lepszej odporności.

cytat autorki książki

PATRONATY

Najlepszy sposób na zdrowie to zacząć od dobrego jedzenia, dlatego poniższe firmy objęły ten tytuł patronatem.

 

Toby Amidor

Toby Amidor

Toby Amidor – jest dyplomowaną dietetyczką i ekspertką o międzynarodowej sławie z dziedziny odżywiania. Należy także do amerykańskiej Academy of Nutrition and Dietetics (Akademii Odżywiania i Dietetyki). Założyła serwis Toby Amidor Nutrition oferujący osobom prywatnym, restauratorom i producentom konsultacje dotyczące żywności i jej bezpieczeństwa. Uważa, że jedzenie może być jednocześnie zdrowe, wartościowe i smaczne. Nie tylko udziela porad i przygotowuje autorskie przepisy, ale jest też specjalistką do spraw odżywiania na stronie FoodNetwork.com, popularyzatorką rozmaitych tematów zdrowotnych oraz prelegentką na wielu kongresach i konferencjach.

Fot. Melani Lust Photography

Polecamy również