Okładka książki Po prostu chleb. Domowe pieczywo na zakwasie krok po kroku

Siegfried Brenneis

Po prostu chleb. Domowe pieczywo na zakwasie krok po kroku

Oprawa miękka
49,90 zł
  • EAN: 9788327126764
  • ISBN: 978-83-271-2676-4
  • Format: 170x223
Pobieramy listę sklepów

Coś nie działa jak powinno? Napisz do nas: pomoc@publicat.pl

OPIS

Czy może być coś lepszego niż pachnący, własnoręcznie upieczony chleb na zakwasie, wyjęty właśnie z piekarnika?

Mistrz piekarnictwa Siegfried Brenneis krok po kroku w prosty i przystępny sposób tłumaczy, jak wyhodować własny zakwas, odpowiednio go prowadzić, a następnie używać do wyrobu domowego pieczywa.

Znajdziesz tutaj podstawowe przepisy, idealne dla osób początkujących, a także wiele receptur dla tych, którzy pieką na zakwasie już od jakiegoś czasu. Dzięki tej książce upieczesz nie tylko chleb, bułki czy bagietki, ale również ciasta i inne słodkości.

Siegfried Brenneis

Siegfried Brenneis

Siegfried Brenneis – niemiecki mistrz piekarnictwa i ciastkarstwa oraz doradca dietetyczny w branży piekarniczej.

Fot. Mathias Neubauer

Polecamy również