Okładka książki U malucha na talerzu. Zdrowa dieta dla niemowląt. Nowa edycja
  • Nowość

Tamara Chorążyczewska
Marta Jas-Baran

U malucha na talerzu. Zdrowa dieta dla niemowląt

Oprawa miękka
49,90 zł
  • EAN: 9788327127402
  • ISBN: 978-83-271-2740-2
  • Format: 165x240
Pobieramy listę sklepów

Coś nie działa jak powinno? Napisz do nas: pomoc@publicat.pl

OPIS

Ulubiona książka wielu pokoleń młodych rodziców w zaktualizowanej formie

Karmienie malucha do ukończenia 1. roku życia miesiąc po miesiącu wraz z przepisami

Każdy rodzic pragnie, by jego dziecko było zdrowe i szczęśliwe. I każdy rodzic wie, jak ważne dla zdrowia i prawidłowego rozwoju malucha jest właściwe odżywianie.
W chaosie porad z internetu, sprzecznych często zaleceń różnych ekspertów, sugestii rodziny i wskazówek znajomych można się pogubić. Proponujemy prosty, praktyczny poradnik, sprawdzony przez opiekunów oraz dzieci. Przeprowadzi on młodych rodziców przez rozszerzanie diety maluszka miesiąc po miesiącu.
Wyjaśniamy i podpowiadamy:
• jak poznać, że niemowlę jest gotowe na nowości w jadłospisie, i od czego zacząć
• jakie porcje powinno zjadać dziecko i jak się zorientować, czy nie zjadło za mało
• co niemowlę może pić, a czego nie powinno
• co jest lepsze: gotowe dania w słoiczkach czy domowe jedzenie
• jakie produkty wybierać w sklepie, gdy przygotowuje się z nich dania dla dziecka
• czy do potraw dla niemowląt można dodawać przyprawy, a jeśli tak, to jakie
• które produkty są najsilniejszymi alergenami.
W książce znajdują się sprawdzone przepisy na proste dania dostosowane do wieku malucha, które można łatwo przygotować w domu.
Wszystkie porady oraz przepisy są zgodne z najnowszymi zaleceniami Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci.

ZBIÓR PRZEPISÓW

W książce znajdują się sprawdzone przepisy na proste dania dostosowane do wieku malucha do ukończenia 1. roku życia miesiąc po miesiącu, które można łatwo przygotować w domu. Wszystkie zgodne są z najnowszymi zaleceniami Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci.

ODPOWIEDZI NA NAJCZĘŚCIEJ ZADAWANE PYTANIA

W chaosie porad z internetu, sprzecznych często zaleceń różnych ekspertów, sugestii rodziny i wskazówek znajomych można się pogubić. W tej książce znajdziesz porady i odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania zgodne z najnowszymi zaleceniami Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci.

Tamara Chorążyczewska

Tamara Chorążyczewska

Tamara Chorążyczewska – polonistka, wegetarianka, dziennikarka. Od 2006 roku związana z działem PR Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Od 2000 roku współtworzy Dolnośląski Festiwal Nauki, bo, jak twierdzi – nauka jest ciekawa! Autorka książek popularyzujących zarówno wiedzę potrzebną na co dzień, jak i tę specjalistyczną.

Redaktorka monografii „Immunologia z pasją” wydanej przez Instytut Immunologii i Terapii Doświadczalnej im. Ludwika Hirszfelda (Wrocław 2015). Razem z Małgorzatą Szwed napisała książkę „Jem, piję, żyję. Co jeść – aby nie chorować?”. Finalistka konkursu na opowiadanie Międzynarodowego Festiwalu Kryminałów oraz autorka „Kryminału bardzo ekonomicznego” i książeczki o wrocławskich krasnoludkach.

Marta Jas-Baran

Marta Jas-Baran

Współautorka dwóch poradników: „U malucha na talerzu” i „Mniam, mniam maluch je już sam”. Do napisania pierwszej książki skłoniły ją problemy z karmieniem synka, szukanie konstruktywnych, systemowych rozwiązań tych problemów i brak tego typu pozycji książkowych na polskim rynku wydawniczym. Do stworzenia i aktualizacji części merytorycznej poradników zaprosiła lekarzy: onkologa, pediatrę- alergologa, dietetyków. Prywatnie mama nastoletnich już dzieci – Krzysztofa i Ani, którzy byli inspiracją i najlepszymi recenzentami stworzonych przez nią książek. Wykonuje zawód radcy prawnego.

Fot. Julita Skrętkowicz

Polecamy również