Jesteś tutaj

Kuchnia dla serca. Zdrowie z roślin

Wydawnictwo: Publicat

Ładujemy listę sklepów

Coś nie działa jak powinno? Napisz do nas: pomoc@publicat.pl

100 mil na Krecie, oregano na kilogramy i rośliny na talerzu czyli zdrowe serce.
Jeśli zastanawiasz się, jak połączyć radość jedzenia z dbałością o serce i jak zrealizować postanowienie, aby „zdrowiej żyć“, ta książka jest dla Ciebie. Znajdziesz tu 120 przepisów na dania przygotowane przez pasjonatów diety roślinnej i ultramaratończyków Violettę i Roberta. Wspiera ich zespół naukowy pod przewodnictwem prof. kardiologii Artura Mamcarza.
Dowiedz się więcej o (dobrej) sile nawyków, naucz się skutecznie czytać etykiety i sprawdź, dlaczego warto zrezygnować z soli. Zainspiruj się i działaj już od dziś.

VIOLETTA DOMARADZKA i ROBERT ZAKRZEWSKI

Violetta Domaradzka i Robert Zakrzewski – kochają górskie biegi ultra i dobre jedzenie. Organizatorzy Biegu Wegańskiego i biegu Gorce Ultra-Trail oraz akcji ekologicznej „Zabiegam o czystą Polskę“. Wspólnie napisali książkę "Kuchnia dla biegaczy. Siła z roślin". Ich kolejny projekt to „100 mil szczęścia. 12 smaków”, w ramach którego biorą udział w 12 biegach z serii Ultra Trail World Tour i poznają smaki odwiedzanych krajów. Viola najchętniej startuje na dystansie 100 kilometrów i ma na swoim koncie już 11 takich biegów w ciągu zaledwie 2 lat. Robert przygotowuje się do kolejnego startu w biegu 24-godzinnym, a przy tym coraz częściej odnajduje się za obiektywem aparatu. Violetta i Robert tworzą zespół Run Vegan Team i z pasją promują kuchnię roślinną. Wspólnie z zespołem lekarzy i dietetyków zajmują się wpływem diety roślinnej na zdrowie. Są przekonani, że połączenie aktywności fizycznej i diety opartej na roślinach zmniejsza ryzyko chorób cywilizacyjnych, takich jak miażdżyca czy nadciśnienie. 

FANPAGE KSIĄŻKI

Polub fanpage książki: facebook.com/Kuchniadlaserca 

RECENZJE

"Przepisy są napisane w bardzo przystępny sposób i do ich wykonania potrzebujemy ogólnie dostępnych nam składników. Buraki, fasola czy ogórki w połączeniu z kaszami, ziołami i innymi przyprawami tworzą smakowite propozycje. Orzechowe herbatniki czy  musy i sałatki z owoców to słodkie propozycje na zdrowe desery. No i apetyczne zupy. Jest naprawdę w czym wybierać." 
Cała recenzja na: kulinarnamaniusia.pl 

"Książkę polecam, bo jest to naprawdę bardzo ciekawą kopalnią wiedzy, która pozwoli nam bardziej o siebie zadbać, zmienić nawyki nie tylko może żywieniowe, ale również inne choćby palenie. Jest na pewno fajną propozycją na prezent."
Cała recenzja na: kruchebabeczki.blogspot.com 

"Wszystkim polecam książkę, nie tylko ze względu na przepisy czy piękne zdjęcia. Polecam ponieważ wiedza w niej zawarta na pewno pomoże wam zrozumieć i wprowadzić zmiany do własnego życia. Zmieniajmy nawyki żywieniowe, poznawajmy nowe smaki zdrowych dań, dbajmy o własne zdrowie- przecież jest najcenniejszym co mamy."
Cała recenzja na: rogalikodkuchni.blogspot.com 

"Po przeczytaniu kilku stron - niesamowicie mnie wciągnęła i sprawiła, że zdobyłam sporo nowych informacji i inspiracji na zdrowe posiłki. Myślę, że to doskonała pozycja do każdej domowej biblioteczki!"
Cała recenzja na: digotuje.pl 

"To publikacja rzetelna, oparta na nauce i doświadczeniu.To książka, która ma prosty, ale bardzo zdrowy smak!"
Cała recenzja na: zkuchnidokuchni.pl 

"Książka napisana z pasją i to się czuje w każdym słowie, w każdej dobrej radzie. Ja poczułam to gdy tylko przeczytałam pierwsze zdania ze wstępu i wyobraziłam sobie te wszystkie dobrodziejstwa jakich autorzy kosztowali podczas pobytu na Krecie, ten wstęp mnie wprost porwał do gajów oliwnych i zielonego bogactwa greckich smaków."
Cała recenzja na: cynamonoweszczescie.blogspot.com 

"Dowiesz się rzeczy, o których nie miałeś pojęcia w codziennym życiu. A są bardzo ważne dla naszego zdrowia! Czyta się lekko i przyjemnie."
Cała recenzja na: popierwszematka.blogspot.com 

AUDYCJE

Posłuchaj wywiadu z autorami w radiowej Czwórce: polskieradio.pl 

INFORMACJE PODSTAWOWE

Format: 240x165mm
Liczba stron: 240
Okładka: Oprawa zintegrowana
Premiera: 14.09.2016
EAN: 9788324521999
ISBN: 978-83-245-2199-9

KOMENTARZE

Zapisz się do newslettera
  • Będziesz na bieżąco z naszymi promocjami i specjalnymi ofertami.
  • Nie ominą Cię informacje o nowościach i bestsellerach.

Szanowny Czytelniku, administratorem Twoich danych osobowych jest Publicat Spółka Akcyjna z siedzibą w Poznaniu (61-003), przy ul. Chlebowej 24. Po zapisaniu się do newslettera, Twoje dane osobowe będziemy przetwarzać w celu informowania Cię o nowościach książkowych i przygotowanych przez nas ofertach specjalnych. Dane osobowe będziemy przetwarzać na podstawie wyrażonej zgody. Podanie przez Ciebie danych osobowych w celach marketingowych jest dobrowolne ale niezbędne do realizacji usługi newslettera. Swoją zgodę możesz wycofać w każdym momencie. Przysługuje Ci także prawo dostępu do danych oraz ich zmiany. Rozwiń / zwiń