okładka książki Kuchnia wege bogata w białko
13/06/2023

Recenzja książki „Kuchnia wege bogata w białko”

17 maja 2023 premierę miała książka „Kuchnia wege bogata w białko”. Idealna pozycja dla wszystkich, którzy zaczynają swoją przygodę z weganizmem lub innym sposobem żywienia wykluczającym mięso. Publikacja została objęta patronatem między innymi przez portal Dietetycy.org.pl, który pisze o książce tak:

Autorka w przystępny sposób wytłumaczyła jakie korzyści dla zdrowia i planety przynosi dieta roślinna. W telegraficznym skrócie dokonała przeglądu zasobnych w białko produktów wegańskich i podpowiedziała, w które z nich zaopatrzyć swoją domową spiżarnię.

Robin Robertson jest pionierką proteinowej rewolucji – ruchu upowszechniającego wiedzę na temat białka pochodzenia roślinnego, znajdującego się w warzywach, owocach, produktach zbożowych oraz nasionach i orzechach. Publikacja zawiera ponad 85 wyjątkowych przepisów na wysokobiałkowe potrawy, a także praktyczny przewodnik po produktach roślinnych będących prawdziwymi bombami proteinowymi.