Jesteś tutaj

W słoiku. Przetwory przez cały rok

Wydawnictwo: Publicat

Oszczędzasz: 10.38 zł
Dodaj do koszyka
Produkt w koszyku

Produkt chwilowo niedostępny

Czas realizacji: 24 h
Sprawdź szczegóły

bezpłatna wysyłka od 100 zł

Masz pytania? Skontaktuj się z nami

Książka napisana przez autorkę bloga ChilliBite.pl!

"W tej książce otwieram przed Czytelnikami drzwiczki kredensu wypełnionego samymi smakołykami – na półkach m.in. granola, mieszanki własnych przypraw, ulubione dressingi do sałat, słodkie kremy do grzanek i flaszka najlepszego ajerkoniaku. Snuję też opowieści o przepastnej spiżarni, w której stoją słoje z konfiturami, kiszonkami, marynatami i przetworami mięsnymi. Według przedstawionych tu przepisów zrobisz domowe suszonki, wyborne buliony, pesto różnych smaków i wiele innych przetworów.

Wyciągnij z szuflady drewnianą łyżkę, ciemną od mieszania powideł, a z szafki szeroki gar z grubym dnem. Przygotujmy razem coś pysznego!"

Kasia Marciniewicz

RECENZJE

Spiżarnia pełna niesamowicie kolorowych i pełnych smaku słoików, sezonowe składniki i tradycyjne sposoby ich konserwowania – taki obraz wyłania się z tej książki. To kompletny zbiór przepisów na domowe przetwory – zawiera zarówno tradycyjne receptury, jak i nowoczesne kuchenne „przydasie”. Autorka udowadnia, że kocha zamykać smak w słoiku.

Laura Osęka, psycholog, psychodietetyk, recenzent książek kulinarnych

Cieszę się, że mogłam poszperać w Kasinej spiżarni i kredensie – to jak wizyta w krainie czarów. Złote mirabelki, tymiankowe morele, dębowe ogórki kiszone czy dżem z papryki to tylko kilka cudów, które można z tą książką przygotować samodzielnie!

Anna Włodarczyk, autorka książek i bloga Strawberriesfrompoland.pl

W czasach, gdy wszystko możemy kupić gotowe, zunifikowane i bezduszne, autorka podpowiada, jak łatwo samodzielnie stworzyć arcydzieło w słoiku: indywidualne, doskonałe, pełne słońca i emocji, którym można się podzielić z najbliższymi i które na długo trwa we wspomnieniu smaku.

Małgorzata Kalemba-Drożdż, autorka książek kulinarnych i bloga Pinkcake.blox.pl

Przetwory Kasi są pyszne, łatwe w przygotowaniu, ale mają też jedną niezaprzeczalną zaletę – wychodzą zawsze i każdemu bez względu na umiejętności! W każdym z nich czuje się ogromną pasję do gotowania, wiedzę i doświadczenie. Który przepis jest najlepszy? Polecam zacząć od początku książki i przetestować każdy. Niezapomniane wrażenia smakowe gwarantowane.

Łukasz Mielniczuk, dyrektor zarządzający studiów kulinarnych CookUp 

"Sięgając po te  przepisy można się przekonać ,że są tu propozycje do wykorzystania na co dzień i od święta, którymi można zaskoczyć nawet  najbardziej wybredne podniebienia."
Cała recenzja na: muzeumksiazkikucharskiej.pl 

AUTORKA O KSIĄŻCE

"Myślałam o tym dniu już rok temu. O dniu, w którym oficjalnie napiszę na blogu "wydaję książkę". Dniu, w którym z drżeniem pokażę jej okładkę. I oto dziś, wieść jest taka, że za miesiąc - 28 kwietnia, czyli tuż przed Majówką ukaże się moja pierwsza książka "W słoiku". Pierwszym impulsem do napisania książki były Wasze, czytelników bloga pytania Kasia - a kiedy książka? Kasia, napiszesz książkę? Oto jest zatem - nowa, gruba, zielona jak wiosna i w dobrej cenie. Moja książka "W słoiku" o przetworach przez cały rok."
Więcej na: chillibite.pl 

PATRONATY

         

WYWIADY

Zobacz rozmowę z Kasią Marciniewicz w Dzień dobry TVN: dziendobry.tvn.pl 

INFORMACJE PODSTAWOWE

Wydawnictwo: Publicat
Format: 240x165mm
Liczba stron: 240
Okładka: Oprawa zintegrowana
Premiera: 26.04.2017
EAN: 9788324521982
ISBN: 978-83-245-2198-2

KOMENTARZE

Zapisz się do newslettera
  • Otrzymasz DODATKOWE 10% RABATU na pierwsze zakupy.
  • Będziesz na bieżąco z naszymi promocjami i specjalnymi ofertami.
  • Nie ominą Cię informacje o nowościach i bestsellerach.
Dołącz do nas