Jesteś tutaj

Paleo na słodko. Bez glutenu, bez nabiału i bez cukru. Naturalnie i ze smakiem!

Wydawnictwo: Publicat

Ładujemy listę sklepów

Coś nie działa jak powinno? Napisz do nas: pomoc@publicat.pl

„Uwielbiam przygotowywać słodkości i kocham dzielić się nimi z innymi. Uwielbiam też wyzwania i nie boję się podejmować kolejnych prób mimo niejednego fiaska.

Dlatego oddaję w Wasze ręce książkę dla mnie wyjątkową, wypełnioną po brzegi recepturami, za którymi kryje się wiele anegdot, osobistych historii i doświadczeń. Mogą z nich korzystać również weganie oraz osoby borykające się z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi, m.in. chore na celiakię i z nieceliakalną nietolerancją glutenu.

Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie, aby z moich przepisów korzystali smakosze lubiący wyzwania. W końcu nie codziennie piecze się ciasto bez mąki albo suszy bezę bez cukru!”

(Kasia Karus-Wysocka, autorka książki oraz bloga Cook it Lean)


„Życie powinno być słodkie, najlepiej polane lukrem i udekorowane kolorami. Takie będzie, jeżeli każdego dnia zrobisz coś pysznego z tej książki. Gwarantuję, że z tymi przepisami nie doświadczysz nudy, a prawdziwej eksplozji lekkiego, przemyślanego i nietuzinkowego smaku. Kasia stworzyła dla nas coś absolutnie wyjątkowego – teraz musisz tylko zrobić z tego użytek. Zacznij piec, gotować i najważniejsze: nie zapomnij dzielić się tym słodkim dobrem”.
(Kinga Paruzel)

„Nie możemy oderwać wzroku od fantastycznych fotografii Kasi! Już samo patrzenie na nie powoduje, że ślinianki pracują intensywniej. Książka zdecydowanie znajduje się w czołówce tych najpiękniejszych i najsmaczniejszych. Dodatkowo jej olbrzymim atutem jest fakt, że proponowane desery są bezpieczne dla osób eliminujących nabiał i gluten. Sprawdzone receptury, bogactwo smaków i propozycja podania składają się na „must have” dla każdego łasucha”.
(Alicja i Dawid Białowąs – Barbell Kitchen)

Bez glutenu, bez nabiału i bez cukru. Naturalnie i ze smakiem!

Zobacz, co jest w środku!

RECENZJE

"Jak tak przeglądałam te receptury to nie mogłam oczu oderwać z chęcią wypróbowałabym większość mimo, że wcale nie mam zamiaru przechodzić na paleo. 
Mogłabym tak jeszcze długo pisać, bo jestem książką zachwycona i polecam Wam serdecznie. To pozycja idealna dla wszystkich miłośników słodkości, nie tylko dla wegan czy osób z nietolerancjami, czy alergiami. Warto czasem zadbać o zdrowie i  zaskoczyć bliskich słodkim i pysznym deserem bez cukru, czy mąki, takich przepisów znajdziecie całe mnóstwo."

Cała recenzja na: cynamonoweszczescie.blogspot.com

 

"Trudno wybrać sobie jedną słodycz  do zrobienia, bo ja np. chciałabym wszystko upiec, zrobić wszystkie desery. Ta książka to świetny prezent dla każdego np. pod choinkę. To chyba najpiękniejsza książka kucharska wydana w 2018 roku."

Cała recenzja na: kuchniaalicji.blogspot.com

 

"Każdy przepis opatrzony cudownym zdjęciem. Przepisy czytelne, dokładnie opisane, bo znajdziemy tutaj informację o czasie przygotowania, pieczenia, ile porcji wyjdzie z podanych składników. Na dole każdego przepisu mamy też informację, czy dany przepis jest bez nabiału, glutenu, jajek i cukru, oraz czy jest wegański i zgodny z protokołem autoimmunologicznym. Wszystkie przepisy bardzo ciekawe i apetyczne. Nie wyobrażam sobie życia bez słodkości. Wiadomo na każdym kroku ze względu na zdrowie sobie je ograniczamy, albo ich odmawiamy. Nie jestem fanką sklepowych słodyczy, choć czasem zdarzy mi się coś kupić, ale domowe wypieki, desery czy inne słodkości jak najbardziej, a jak są jeszcze zdrowe to już super. Te, które znajdziemy w książce do takich należą, więc bez obaw możemy próbować różne zrobić samemu w domu. Już trzymając książkę w rękach nie możemy oderwać od niej wzroku, a jak zajrzycie do środka to gwarantuję, że będziecie zachwyceni zawartością. Książka należy do tych z serii "must have" i tej w której wszystko co zobaczycie będziecie chcieli przygotować. Polecam ją wszystkim, nie tylko weganom, czy osobom z alergiami, czy nietolerancjami pokarmowymi, bo warto wypróbować takie pyszności i poeksperymentować w kuchni :-)"

Cała recenzja na: kruchebabeczki.blogspot.com

 

"Paleo na słodko Katarzyny Karus-Wysockiej, autorki bloga cookitlean.pl to najpiękniej wydana książka z przepisami na domowe słodkości i desery, jaką widziałam! Mogę przeglądać ją kilka razy dziennie dla samej przyjemności patrzenia na zdjęcia i już nie mogę się doczekać wypróbowania pierwszego z prezentowanych w niej przepisów. "

Cała recenzja na: makehappyday.com

 

"Książka nie jest tylko dla osób na diecie paleo, uważam, że to wspaniale urozmaicenie dla wszystkich miłośników pieczenia i lubiących eksperymenty w kuchni. Zdecydowanie można z tą książką odkryć nowe smaki i zainspirować się w kolorowej, słodkiej i zdrowej kuchni. Poza tym zdecydowanie skierowana jest też do osób z różnymi nietolerancjami pokarmowymi i alergiami, a część przepisów może przypaść do gustu również weganom. Na końcu polecam ją dla wszystkich łasuchów, bo babeczek, ciasteczek, lodów, batoników, czekoladek, trufli, dań prostych i szybkich, a nawet takich bez pieczenia nigdy za wiele."

Cała recenzja na: bookparadise.pl

 

INFORMACJE PODSTAWOWE

Format: 260x205mm
Liczba stron: 272
Okładka: Oprawa twarda
Premiera: 03.10.2018
EAN: 9788327125323
ISBN: 978-83-271-2532-3

KOMENTARZE

Zapisz się do newslettera
  • Będziesz na bieżąco z naszymi promocjami i specjalnymi ofertami.
  • Nie ominą Cię informacje o nowościach i bestsellerach.

Szanowny Czytelniku, administratorem Twoich danych osobowych jest Publicat Spółka Akcyjna z siedzibą w Poznaniu (61-003), przy ul. Chlebowej 24. Po zapisaniu się do newslettera, Twoje dane osobowe będziemy przetwarzać w celu informowania Cię o nowościach książkowych i przygotowanych przez nas ofertach specjalnych. Dane osobowe będziemy przetwarzać na podstawie wyrażonej zgody. Podanie przez Ciebie danych osobowych w celach marketingowych jest dobrowolne ale niezbędne do realizacji usługi newslettera. Swoją zgodę możesz wycofać w każdym momencie. Przysługuje Ci także prawo dostępu do danych oraz ich zmiany. Rozwiń / zwiń