Jesteś tutaj

Smakologia

Wydawnictwo: Papilon

Ładujemy listę sklepów

Coś nie działa jak powinno? Napisz do nas: pomoc@publicat.pl

Kontynuacja serii, w której do tej pory ukazały się: „Zwierzokracja” – książka o prawach zwierząt oraz „Śmieciogród” – o śmieciach, niemarnowaniu, ekologii i dbaniu o Ziemię. Tym razem Ola Woldańska-Płocińska bierze na warsztat inny ważny dla świata temat – jedzenie.

Po co jemy? Jak człowiek ujarzmił rośliny? Czym zastawione były stoły podczas starożytnych uczt? Czy niektóre przyprawy były droższe niż złoto? Czy jedzenie leczy? Jak powstaje czekolada? Czego można dowiedzieć się z etykiet?

Książka w ciekawy sposób, zarówno w warstwie tekstowej, jak i ilustracyjnej, opowiada o jedzeniu w kontekstach: historycznym, kulturowym, środowiskowym i zdrowotnym.

INFORMACJE PODSTAWOWE

Format: 300x230mm
Liczba stron: 80
Okładka: Oprawa twarda
Premiera: 28.10.2020
EAN: 9788327105028
ISBN: 978-83-271-0502-8

KOMENTARZE

Zapisz się do newslettera
  • Będziesz na bieżąco z naszymi promocjami i specjalnymi ofertami.
  • Nie ominą Cię informacje o nowościach i bestsellerach.

Szanowny Czytelniku, administratorem Twoich danych osobowych jest Publicat Spółka Akcyjna z siedzibą w Poznaniu (61-003), przy ul. Chlebowej 24. Po zapisaniu się do newslettera, Twoje dane osobowe będziemy przetwarzać w celu informowania Cię o nowościach książkowych i przygotowanych przez nas ofertach specjalnych. Dane osobowe będziemy przetwarzać na podstawie wyrażonej zgody. Podanie przez Ciebie danych osobowych w celach marketingowych jest dobrowolne ale niezbędne do realizacji usługi newslettera. Swoją zgodę możesz wycofać w każdym momencie. Przysługuje Ci także prawo dostępu do danych oraz ich zmiany. Rozwiń / zwiń