Okładka książki U malucha na talerzu. Zdrowa dieta dla niemowląt

Tamara Chorążyczewska
Marta Jas-Baran

U malucha na talerzu. Zdrowa dieta dla niemowląt

Oprawa miękka
34,90 zł
  • EAN: 9788324522293
  • ISBN: 978-83-245-2229-3
  • Format: 170x245
Pobieramy listę sklepów

Coś nie działa jak powinno? Napisz do nas: pomoc@publicat.pl

OPIS

Poradnik dla każdej mamy maluszka.

WYDANIE ZAKTUALIZOWANE

Jedną z podstawowych zasad wychowania szczęśliwego i zdrowego dziecka jest właściwe odżywianie. Dobre nawyki należy kształtować od urodzenia po to, by w przyszłości dziecko jadło zdrowo i w odpowiednich ilościach.
Karmienie dziecka do ukończenia 1 roku życia zawsze budziło wiele wątpliwości. Mamy często pytają:
– jak rozpoznam, że dziecko jest gotowe na rozszerzenie diety?
– co niemowlę może pić, a czego nie powinno?
– jakie produkty są najsilniejszymi alergenami?

Autorka – Marta Jas-Baran – zebrała w poradniku najważniejsze informacje na temat żywienia niemowląt. Rozwieje wątpliwości, doradzi, podpowie. Przepisy na pyszne dania pozwolą przygotować urozmaicone posiłki dla każdego malucha. Książka opisuje dietę w poszczególnych miesiącach życia dziecka, by na talerzu znalazło się wszystko, co dobre, ale przede wszystkim zdrowe!

Tamara Chorążyczewska

Tamara Chorążyczewska

Tamara Chorążyczewska – polonistka, wegetarianka, dziennikarka. Od 2006 roku związana z działem PR Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Od 2000 roku współtworzy Dolnośląski Festiwal Nauki, bo, jak twierdzi – nauka jest ciekawa! Autorka książek popularyzujących zarówno wiedzę potrzebną na co dzień, jak i tę specjalistyczną.

Redaktorka monografii „Immunologia z pasją” wydanej przez Instytut Immunologii i Terapii Doświadczalnej im. Ludwika Hirszfelda (Wrocław 2015). Razem z Małgorzatą Szwed napisała książkę „Jem, piję, żyję. Co jeść – aby nie chorować?”. Finalistka konkursu na opowiadanie Międzynarodowego Festiwalu Kryminałów oraz autorka „Kryminału bardzo ekonomicznego” i książeczki o wrocławskich krasnoludkach.

Marta Jas-Baran

Marta Jas-Baran

Współautorka dwóch poradników: „U malucha na talerzu” i „Mniam, mniam maluch je już sam”. Do napisania pierwszej książki skłoniły ją problemy z karmieniem synka, szukanie konstruktywnych, systemowych rozwiązań tych problemów i brak tego typu pozycji książkowych na polskim rynku wydawniczym. Do stworzenia i aktualizacji części merytorycznej poradników zaprosiła lekarzy: onkologa, pediatrę- alergologa, dietetyków. Prywatnie mama nastoletnich już dzieci – Krzysztofa i Ani, którzy byli inspiracją i najlepszymi recenzentami stworzonych przez nią książek. Wykonuje zawód radcy prawnego.

Fot. Julita Skrętkowicz

Polecamy również