Okładka książki Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej

Romana Chojnacka
Jolanta Przytuła
Aleksandra Swulińska-Katulska

Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej

Oprawa twarda
69,90 zł
  • EAN: 9788327127259
  • ISBN: 978-83-271-2725-9
  • Format: 170x245
Pobieramy listę sklepów

Coś nie działa jak powinno? Napisz do nas: pomoc@publicat.pl

OPIS

Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic!

Zagadnienia opisane w książce:
– aranżacja oraz wyposażenie nowoczesnej, ergonomicznej i przyjaznej kuchni – jak urządzić wnętrze, w którym przyrządzanie posiłków będzie łatwe i przyjemne
– zasady racjonalnego i zdrowego żywienia – opracowane dla rodziny, której członkowie są w różnym wieku, prowadzą różny tryb życia i wymagają odmiennej diety
– stołowy savoir-vivre – dekorowanie i nakrywanie stołu, dobór sztućców i kieliszków, menu stosowne do okazji
– skuteczne porady oraz kulinarne triki – jak rozróżniać gatunki mięsa i ryb oraz właściwie je porcjować, jak przechowywać warzywa i racjonalnie wykorzystywać produkty
– sprawdzone przepisy krok po kroku – potrawy na wszystkie okazje, sekrety kuchni polskiej w wersji domowej
– przy każdym przepisie – liczba porcji, czas przygotowania, stopień trudności, kaloryczność potrawy
– wszystkie składniki dostępne w polskich sklepach – zakup produktów i dodatków nie będzie problemem

Książka niezbędna w każdej polskiej kuchni!

Polecamy również