Okładka książki Czy wiesz, co jesz? Leksykon dobrych zakupów

Katarzyna Bosacka

Czy wiesz, co jesz? Leksykon dobrych zakupów

Oprawa miękka
39,90 zł
  • EAN: 9788327125309
  • ISBN: 978-83-271-2530-9
  • Format: 150x210
Pobieramy listę sklepów

Coś nie działa jak powinno? Napisz do nas: pomoc@publicat.pl

OPIS

Egzotyczne oleje, które cudownie leczą raka, jagody pożerające tkankę tłuszczową we śnie, napoje oczyszczające krew, sproszkowane wodorosty odpędzające złe moce. Media, a zwłaszcza internet, pełne są mitów na temat żywności i żywienia, zachęt do jedzenia pączków z buraków, „kotletów” z kaszy manny czy picia kawy z olejem kokosowym.
Czas na porządek w tym śmietniku informacyjnym!
„Czy wiesz, co jesz? Leksykon dobrych zakupów” Katarzyny Bosackiej pomoże odnaleźć się w zalewie opinii i masie produktów, by robić racjonalne, zdrowe i tanie zakupy. Dowiesz się z niego m.in., że olej kokosowy jest gorszy niż smalec, mleko sojowe czy migdałowe nigdy nie zastąpi krowiego, a gluten jest… pyszny i zdrowy.
Poręczna forma: niemal 300 haseł opisujących poszczególne produkty, w alfabetycznym układzie.
Najnowszy stan wiedzy poparty badaniami naukowymi.
Produkty tradycyjne oraz nowości, które dopiero zdobywają polski rynek.
W każdym haśle: opis, zalecenia dietetyczne, wskazówki, jak kupować, i ciekawostki.
Weź leksykon na zakupy i wybieraj tylko dobre produkty.

Katarzyna Bosacka, dziennikarka, osobowość telewizyjna i autorka programów „Wiem, co jem, i wiem, co kupuję” od ponad 20 lat tropi oszustwa producentów żywności i namawia konsumentów do wnikliwego studiowania etykiet. Jest niestrudzoną ambasadorką kuchni polskiej, chleba na prawdziwym zakwasie i ogórków kiszonych.
Trzykrotnie otrzymała Kryształowe Pióro – najbardziej prestiżową nagrodę dla najlepszych dziennikarzy naukowych w Polsce. Za najlepszy program poświęcony ochronie konsumentów zdobyła główną nagrodę Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów „Libertas et Auxilium”, za wybitne zasługi na rzecz edukacji ekologicznej i prozdrowotnej – Laur Ekoprzyjaźni, a za propagowanie jedzenia ryb – Srebrną Łuską Pana Karpia. Niezwykle wysiko ceni sobie Telekamerę przyznaną przez fanów programu „Wiem, co jem, i wiem, co kupuję”.

.

Katarzyna Bosacka

Katarzyna Bosacka

Katarzyna Bosacka – dziennikarka telewizyjna i prasowa, autorka programów Wiem, co jem, i wiem, co kupuję; O, Matko!; Gwiazdy od kuchni czy Co nas truje emitowanych w TVN Style. Od ponad 20 lat tropi oszustwa producentów żywności i namawia konsumentów do wnikliwego studiowania etykiet. Niestrudzona ambasadorka kuchni polskiej, chleba na prawdziwym zakwasie i ogórków kiszonych. Autorka poradników konsumenckich, a także książek z przepisami kulinarnymi: Bosacka po polsku oraz Wiem, co jem. Przepisy z programu. Prywatnie szczęśliwa żona, mama czwórki dzieci i właścicielka brązowego psa o czekoladowym imieniu Brownie, który byle czego do pyska nie bierze.

fot. Anna Powierża

Polecamy również