Okładka książki Miska szczęścia. Lokalnie, zdrowo, sezonowo

Laura Osęka

Miska szczęścia. Lokalnie, zdrowo, sezonowo

Oprawa miękka
39,90 zł
  • EAN: 9788327125293
  • ISBN: 978-83-271-2529-3
  • Format: 170x220
Pobieramy listę sklepów

Coś nie działa jak powinno? Napisz do nas: pomoc@publicat.pl

OPIS

MISKA SZCZĘŚCIA to propozycja dla wszystkich, którzy lubią niebanalne, ale jednocześnie bardzo proste posiłki. W tym niepozornym naczyniu możesz podać pożywne, pyszne i kolorowe dania. Chociaż moda na bowl food przybyła do nas z Azji, z przystankiem na Hawajach, to ma również swoje odbicie w polskich tradycjach kulinarnych.
Zainspiruj się lokalnymi i sezonowymi składnikami, wybierz ulubione dodatki, przypraw miłością i szczyptą improwizacji. Podaj w ulubionej misce. I rozkoszuj się tym, co najlepsze.
Zrób MISKĘ SZCZĘŚCIA po polsku. Tu i teraz.

„W smakowitej misie Laury Osęki spotkały się same dobra. Szczere i autentyczne, przypominają o sensie jedzenia – bezcennej prostocie w czasach nadmiaru. Otulają ciepłem, nie tylko w chłody, a ich dobroduszna energia płynie prosto z serca. Szczęście jest tuż obok. Wystarczy sięgnąć po ukochaną miskę”.

(Daria Pawlewska – redaktorka naczelna magazynu „KUKBUK”)

„Podoba mi się idea tej książki, bo utwierdza mnie w przekonaniu, że inspiracją do pysznego i zdrowego gotowania może być wszystko. Pora roku, wspomnienia, wycieczka na targ, ale i naczynie, jakim jest miska. Przypomnij sobie. To pierwsze naczynie, z którego jedzą dzieci. Idealne na każdą porę dnia. Doskonałe na zupę, sałatkę czy poranną owsiankę. O tym jest ta książka – o codziennym, zdrowym i kolorowym gotowaniu. Smacznego!”

(Grzegorz Łapanowski – kucharz, właściciel Food Lab Studio, założyciel Fundacji „Szkoła na widelcu”)

“A book full of fresh and unique ideas, which also covers the basics. Prepare to be surprised – Laura’s food is simple yet innovative. I wish I’d had it when I was 20”.

/„Książka pełna świeżych i unikatowych pomysłów, która zawiera też podstawy. Przygotuj się na niespodziankę – jedzenie Laury jest proste, ale innowacyjne. Szkoda, że nie było tej książki, gdy miałam 20 lat”./

(Zuza Zak – autorka książki „Polska. New Polish Cooking”; zuzazak.com)

10% dochodu Autorki ze sprzedaży książki zostanie przekazane na rzecz domu tymczasowego Kocia Łapka.

PATRONI MEDIALNI: „KUKBUK”, Gotujmy.pl, Food Service, „KUCHNIA. Magazyn dla smakoszy”, Beszamel.pl, Czytaj Skład
PARTNERZY WYDANIA: Wekujemy.pl, I Love Nature, Makutra.com

O TWÓRCACH KSIĄŻKI:

LAURA OSĘKA – Gotująca psycholożka i psychodietetyczka. Od lat kolekcjonuje książki kucharskie, kocha zwierzęta, a czworonożni przyjaciele znaleźli pod jej dachem swój dom. Gdy nie gotuje, wykłada, pracuje z pacjentami, prowadzi warsztaty albo jeździ swoim starym fordem taunusem.

JAROSŁAW ROGER BERDAK – Syn artysty fotografika, rzemieślnik i fotograf. Gdy nie fotografuje, wytwarza piękne przedmioty z drewna pod marką „I love nature”. Gdyby nadarzyła się okazja, zamieszkały na Jukonie.

Polecamy również